HET RODE DOSSIER

Mustreads or not **** 
“Een meeslepende thriller die naar meer smaakt”

Boekensite Gent
“Onvoorspelbaar, flitsend en meeslepend”

Sabrina Verschaeve (via Hebban.nl) ****
“Beeldend, boeiend en vlot verhaal!”

Heleen van der Velde (o.a. op Hebban.nl) *****
“Topthriller; aanrader!”

Hanneke Tinor-Centi (tevens op Hebban.nl) *****
“Heerlijke thriller!”

Hebban.nl ****
“koelbloedige machtsspelletjes” 

ThrillZone.nl ****
“…De combinatie van een toegankelijke schrijfstijl en een ijzersterk plot, zet Van der Pol als thrillerauteur op de kaart…”  

Thrillerlezersblog ****
“…onbegrijpelijk wat wel uitkomt bij een grote uitgeverij en pareltjes als deze niet…”

Silvia van Elzelingen via Hebban.nl *****
“Een zeer geslaagde thriller”

Connie Schelvis via Hebban.nl *****
“Top thriller van Nederlandse bodem”

Kees van Duijn (via Hebban.nl) *** 
“Aangename thriller die boeit”

 


DE BLAUWE SLEUTEL

Boekenbijlage.nl 
‘Top politiethriller’  

Hebban.nl  ****
Klassiek maar zeer lekker leesvoer” en “Een bijzonder geslaagde thriller” 

Thrillers-leestafel.nl
“Plot is uitstekend” en “Een prima thriller”                                        

Hanneke Tinor-Centi 
De schrijfstijl van Van der Pol is vlot, zijn dialogen zijn geloofwaardig en zijn verhalend vermogen bovengemiddeld goed.‘ 

Silvia van Elzelingen (Hebban.nl): ****
Verrassend, vlot geschreven misdaadverhaal” 

Thrillzone.nl **** 
“Pak De Blauwe Sleutel uit de schappen en laat je verrassen door een goed boek van Nederlandse  bodem” Klik op de link voor de volledige recensie.

Koukleum.nl (Bryan Fohler)
Op een bepaald moment komt de snelheid erin en merk je ook echt dat de onderhuidse spanning over gaat op spanning en vanaf dat moment zat ik echt op het puntje van mijn stoel.” Klik op de link voor de volledige recensie.

Thrillerlezersblog.nl ****
De auteur heeft een mooi doorwrochte plot gemaakt die spannend verloopt naar wie de dader toch zal zijn.” Klik op de link voor de volledige recensie.

Recensie van NBD Biblion (Ko van Geemert): 
De Utrechtse rechercheurs Gerard van Dongen en Frank van der Linden, bekend uit eerder werk van de auteur (1962), onderzoeken een aantal moorden op mannen die als studenten de quasi loge (geïnspireerd op de vrijmetselarij) “De blauwe sleutel’ (zie titel) hebben opgericht. Deze “loge’ is uitgegroeid tot een criminele organisatie, waar ook journalist Peter van Kralingen in geïnteresseerd is, die hiermee zijn leven op het spel zet. Rechercheur Van der Linden blijkt meer betrokken dan aanvankelijk gedacht, zo ontdekt Van Dongen. De lezer krijgt meer te weten over het privéleven van beide rechercheurs. De schrijver heeft een pakkende verteltrant, het verhaal sleept de lezer mee, wordt nooit saai en heeft een verrassende plot. Prima thriller dus van 396 pagina’s. Op de donkere voorzijde een foto van een man met capuchon: hij speelt een belangrijke rol in het verhaal.

Reacties van lezers:
“Een echte pageturner”
“Tot het eind echt heel spannend”
“Zeer goed en spannend boek”
“Met veel plezier gelezen”
“Geweldig!”
“Oprecht compliment. Het is goed” 
“Zeer verrassend slot”

Deze recensie is ook te vinden op BOL.COM


DE WITTE GENERAAL

Hanneke van de Water  **** 
Ook ‘De witte generaal’ is een uiterst fijne, boeiende thriller.

Thriller leestafel
Je wil dit boek in één ruk uitlezen…een hele kluif, maar zeker de moeite waard!

Hebban.nl
Een geslaagde thriller die de lezer enkele complottheorieën presenteert en een klein uitstapje naar het buitenland laat maken.

Boekenbijlage.nl
Vanaf het begin liet ik me mee slepen in het onderzoek en dacht ik net zo hard mee. Het kon me boeien van het begin tot het einde en ik ben zeer benieuwd naar verder werk van deze schrijver.

ThrillZone
Het verhaal zit goed in elkaar. En gelet op deze toch wel prettige leeservaring is de kans groot dat een volgende titel op mijn leeslijstje komt te staan.

Recensie van L. Kersten van de Centrale Bibliotheek Utrecht:

‘Rechercheurs Van Dongen en Van der Linden zijn belast met het opsporen van de moordenaar van een bekende misdaadverslaggever. Laatste persoon die hem in leven heeft gezien, is de weduwe van een onroerendgoedmagnaat. Zij heeft zijn interesse gewekt vanwege haar betrokkenheid bij een dubieus vastgoedproject. Er volgt nog een aantal moorden en de rechercheurs komen erachter dat de AIVD achter de schermen hun onderzoek bemoeilijkt. Het alias ‘De witte generaal’ duikt meermaals op, maar zijn identiteit blijft een raadsel. Een anonieme tip leidt het onderzoeksteam naar de uiteindelijke ontknoping van de moordzaken, maar brengt ook een grote dreiging voor de internationale veiligheid aan het licht. Het verhaal is goed opgebouwd en weet de aandacht van de lezer vast te houden. Men blijft gissen naar de ontknoping tot het bittere eind. Hoewel de nieuwsgierigheid van de lezer beloond wordt, heeft de auteur wat open eindes gelaten, een vervolg kan dan ook niet uitgesloten worden. Het boek bevat korte hoofdstukken die het lezen vereenvoudigen. Wel duurt het even voordat je in het verhaal zit. Een spannend boek, prima lectuur van eigen bodem.’