Ronald (1962) is geboren in Driebergen en woont met zijn vrouw in Wijk bij Duurstede. Hij is werkzaam in de financiële sector maar heeft daarnaast altijd een passie voor kunst en cultuur gehad. Voordat hij zich ging toeleggen op het schrijven van boeken, was hij ook actief als amateur kunstschilder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2008 nam hij het besluit om te gaan schrijven en in 2010 verscheen zijn eerste boek, de thriller Het Groene Huis, dat in een beperkte oplage werd uitgebracht. Hij introduceerde daarmee de Utrechtse rechercheurs Gerard van Dongen en Frank van der Linden. In 2021 verscheen er een, deels herschreven, nieuwe versie van dit boek.

Zijn passie voor progressieve rockmuziek, waarvan elementen terug zijn te vinden in zijn boeken, bracht hem in 2011 in contact met de Haagse progressieve rockband PBII. Het leidde tot een unieke samenwerking.

Het tweede boek, het jeugdboek Eric en het land van duizend wensen, kwam eind 2012 uit in eigen beheer en handelt over een 9-jarig jongetje dat strijdt tegen kanker. Dit boek heeft als basis gediend voor de rockopera “1000Wishes” van eerdergenoemde rockband PBII en werd een aantal keren opgevoerd in het theater met het Hofstad Jeugd Orkest en o.a. acteur Frits Lambrechts. De opbrengsten van het boek kwamen volledig ten goede aan KiKa (stichting kinderen kankervrij). 

Zijn tweede thriller, De Witte Generaal, was het eerste boek dat in 2014 door Uitgeverij Elikser werd uitgebracht en werd ruim 4 jaar later opgevolgd door De Blauwe Sleutel. In beide boeken komen wederom de rechercheurs Gerard van Dongen en Frank van der Linden in actie.

In juni 2021 verscheen het vierde en voorlopig laatste deel uit deze thriller-reeks: Het Rode Dossier. Dit boek werd in eigen beheer uitgegeven.

Ronald werd met Het Rode Dossier tijdens het Nederlands Thrillerfestival van 2021 genomineerd voor Beste Thriller van het jaar, de Max Zilveren Vleermuis. Van de zes (internationaal) genomineerden was hij de enige selfpublisher.

foto: Ankie Meutgeert